Recept na najlepší domáci kečup
Takto ho robí moja šikovná kamarátka z detstva Danka Králiková. Samozrejme, že všetky ingrediencie sú aj vlastnoručne dopestované.
Potrebujeme:
- 1 kg rajčín
- 1/2 kg cibule
- 1/4 kg jabĺk
- 25 dkg cvikle
- 5-10 ks feferónky
Zomlieť na mäsovom mlynčeku
Pridať:
- 25 dkg cukru
- 1 dcl octu
- 1 ČL sladkej papriky
- 2 PL soli
- 4 strúčiky cesnaku
- 6 ks nové korenie
- 6 ks klinčeky
- 3 ks bobkový list
Variť 30-40 min. od bodu varu, rozmixovať, dať do pohárov a sterilizovať 30 min. Pred rozmixovaním vybrať korenie, klinčeky a bobkový list.
Dobrú chuť !!!
Text a foto Daniela Králiková